Saturday, 28 April 2012

laila.

27 april 2012
6.22 pm
PWTC kuala lumpur

aku perasan satu susuk tubuh.
kelibat yang sudah lama aku mahu.
mata aku tertumpu pada satu wajah.
wajah yang betul betul aku rindu.

inci inci senyuman, paksi susunan mata dan hidung yang sedikit kecil.
si chantek.
yang dulu aku pernah belai.
pernah aku sayang.

jarum saat jam seolah olah mati.
dan terus hilang.

dunia aku terhenti.

sekarang antara dia dan aku.

"laila"
kalau nak diikutkan hati, mahu aku dakap erat erat.
mahu aku menangis puas puas.
mahu aku cerita itu dan ini seperti dulu.

"aku mahu"
tapi niat itu aku telan.

jam kembali berdetik saat dia merenung aku.
dia mula perasan.

aku kaku.
leher aku dingin.
aku tak mampu buat apa apa kecuali tersenyum.
senyum hiba.

manusia yang setiap hari bermain dalam mimpi mimpi aku.
yang betul betul aku rindu.
yang betul betul aku sayang.
betul betul hadapan aku.
depan aku.

dia mula berjalan.
cepat cepat berlalu mendapatkan satu susuk lelaki yg lebih berumur dari aku.
lelaki itu pilihan dia.

cinta dia. 
majnun dia.


aliyo
28412




14 comments:

  1. i feel sorry for u ali, hope u will find ur happiness one day. i pray for u

    ReplyDelete
  2. nangis...sabaq nohhhh... kdg2 lukisan boleh expresikan kesedihan...gewd job yawww~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) tq, jazakillah sbb sudi bace :)

      Delete
  3. puitis. dramatis. tragis.
    kazen, anda sgt berbakat.
    i wish happiness for you, someday, somewhere, iA :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq ila, terime kaseh sbb selalu ade untuk ali.
      n terime kaseh untuk doa ila.
      :)

      Delete
  4. x pyh syg la dia 2..x berbaloi pun..dia mmg bkn prmpuan yg baik pun kan.so,xyah sedihla..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes? ni sape ye? dalam entry ni pun x de cakap die baek ke tidak, cik anonymous kenal laila?

      Delete
  5. kenal mcm 2 jeala..know ur story also..

    ReplyDelete
    Replies
    1. student uia jgk..act, i know ur laila..i can't tell u la who m i..nnt ad yg report kat ur laila i kutuk dia.. hewhew.. i feel sorry 4 u..but i think laila da dpt blsn dia kut..i heard she's owez sick nowadays..last time i saw her,she was vomiting a blood..eeuuw..balasan tuhan sbb wat u mcm 2 kut..she's look like a corpse now..a living one.ouh,i xnk pun msuk cmpur lbih2..nnt jd kat i..

      Delete
    2. ya Allah, jangan cakap macamtu.
      moga Allah bantu dia, n Allah bantu kita semua.
      :'(

      Delete
  6. salam..cik anon..lidah awk mmg btul2 tajam kan..?in diz case,jemari awk la yg pling men peranan..u know nothing bout laila..so,jaga mulut anda..btw,i think i know who u r cik anon..cuz no one else ever see laila when she's vomit but u..that day,in that toilet..well, we'll c klu2 mulut awk mmpu hadap saya lepas nie..

    regards,
    laila

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya Allah, ni sape pulak, pleaseeee, i just wanna have a good life, ali buat blog ni pun kongsi dengan kawan ali untuk art n a lil bit untuk luah perasaan ali. x de maksud laen.

      ape korang sume buat kat sini?
      ape gaduh kat sini?
      ape buruk2kan org kat sini?

      kalau betul awak "laila",
      ali mintak maaf.

      but please, just go. jangan carik ali, buat ape carik blog ali. ali doa awak bahagia. jage diri. moga Allah sentiase ade dengan awak.

      cik anonymous, please, stop wut r u doing rite now, cerite ali dgn "laila" dah habis, what ever u saw, please simpan. jangan cerite kat sape2. thx sbb sudi dtg bace blog ni, thx sbb concern.

      Delete