Tuesday, 18 September 2012

clay #3: dedikasi masa bohsan.

assalamualaikum.
senyap.
dah lama senyap.

kalau tengok tengok balek.
tajuk gila, curi farah punya.
clay #1 dan #2, itu kerja farah.
aku, 
clay #3.

apehal tetiba menggila maen clay?

haha, meh aku nak cerita.

kalau waktu dulu, pegi kedai mintak emak belikan
PELASTESIN
(aku x tau eja)
a.k.a
tanah liat bahasa melayu nya.
ada banyak warna. harga lapan puluh sen satu kotak panjang.

benda ni serius boleh buat otak kao tiba tiba jadik kreatif.

dulu dulu x mampu nak beli patung patung figura macam dragon ball.
so, buat la sendiri guna pelastesin tuh.
uli uli.
bentuk guna jari.
bila siap, gila bangga. 
x sempurna pon, tapi kira ada bentuk pon jadilah.

satu masalah pelastesin ni.
tertekan sikit, penyek.
nak maen pun gila sayang. penat buat chantek chantek, lepastu, penyek.
haih.

pernah otak kecik aku dulu konon konon cerdik.
bentuk bentuk pelastesin, lepastuh masuk peti ais.
hahaha. 
gila lawak.
ingatkan benda tuh jadik keras.
lepas berjam jam aku tunggu depan peti ais,
cis, tak keras keras jugak.
fedap.
buat penat je kuku kuku aku penuh pelastesin melekat.

***

okeh, ini yang sekarang.
zaman dah maju.
pelastesin pon aku dah jarang jumpa kat kedai.

sekarang orang jual tanah liat yang betul betul.
bentuk bentuk, keringkan, jadik keras.
hebatkan.

dalam banyak banyak yang aku buat,
ini yang terbaru.
:D

ini baru lepas kering.

ini pulak yang dah siap. siap kaler.





ngeh. aku tahu aku punye x sehebat farah.
tapi aku rase kire boleh lah ni yek?

moga jumpa lagi.

aliyo
180912


Saturday, 15 September 2012

hello new spirit :)

random bla bla bla.
 okay. may peace be upon tu all of you :)
new semester bermula.
so, hello new semester!
be nice to all of us okay :D
[that circle kat pic bawah tu berlaku pada semester lepas :D.]
semangat x?


 my 1st semester start dengan kelas jepun.
diam-diam dah level 3 dah. yay!
my lecturer tanya nama, then beliau tulis katakana.
copy. buh atas meja nama tu.
[dia nak nama pendek je]
since ada 2 orang nama farah izzati,,,
me: watashi wa izzati desu!
heee..
kawan lagi 1 tu, cakap nama dia farah.
maka, dapatlah kedua2 seperti yang di bawah.

chomel je kan tulisan izzati tu :'p

my previous semester?
thank you sebab baik dengan kami semua :D. alhamdulillah..
1st time sketch muka orang... LIVELYYY.. ececechhh :)
lukisan jarak jauh ni namanya..
to be honest, ni curi2 lukis..lalalala...
kalau tanya aku berapa % jadi, aku cakap75%.
(ignore formula belakang tu.. ignore graph tu :D )

errrr...
bye!

farahizzati.