Wednesday, 26 December 2012

tweet!tweet!

*srettt.. *sretttt - tebas lalang dan rumpai laut :p

okay.
assalamualaikum.. and how r u :)

haihh~dah disember dah..
all uni student confirm busy dengan final..
me?
busy dengan kerja yang ai sendiri lambat-lambat buat.. ~xnakjugak tu cakap tangguh~ :D
tapi dah siap 1!!!!

fuhh~ lap peluh2 yang bertaburan :D..

as reward for myself,,
ORIGAMI again!!!
kerje x seberapa, reward memanjanggggg.. :D
----
ORIGAMI BURUNG...
ini sangat simple compare to sebelum ni ---> butterfly.
2-3 kali buat konferm ingat..

ok.. tadda!

 

 really like warna origami paper untuk burung ni..

 haha..
ini paling susah nak snap...
'protecting their love'..ngeheee


banyak sebenarnya yang dah buat.. my housemate pun join :)
paste it on the wall..
and.. btw.semua benda kat dinding tu xde satu pun ai punya...
selamba je tampal origami2 ni keliling orang punya jadual.. :D


oh.. i wish, ai can combine doodle2 dengan origami..
tapi tulah~
*mula-lah nak taip banyak alasan*

err..
'Hold fast to your dreams, for without them life is a broken winged bird that cannot fly'- langston hughes


ok.. have a good evening..
good luck to all uni student for our final..

tweet!tweet!,
farahizzati67

Sunday, 25 November 2012

eksperimentasi wajah.

assalamualaikum.

*malu*

dah lama che' tak mai post sini.

*tunduk maaf dekat farah*

sorry farah.

***

okeh, aku sebenarnye saje singgah.
konon konon nak bagi meriah.
hehe.

nak bagitahu,
dalam dua hari ni,
aku cuba cuba maen lukis lukis,
teknik baru.

teknik mirror.

lukis sebelah kiri, kanan automatik jadik same.
lukis sebelah kanan, kiri automatik jadi same.

ni ade sepuluh wajah yang aku cuba,
EKSPERIMENTASI

ngeh, ngeh.

kalau tak lawa, maaf.
saya budak baru belajar.

silalah jenguk jenguk ye.











yang last tu konon konon muke aku.
haha.

by the way,
semua lukisan di atas aku lukis gune mouse atau dalam bahasa melayunya, tetikus.

hingga jumpa lagi.
...

aliyo
251112

Thursday, 22 November 2012

anyam-anyam sesuka hati.

hello there :)
*srettt...*srettt..- bunyi tebas rumput lalang :D

everyday. every morning "ok. malam ni nak update she&him".
tapi tak sempat-sempat. *sigh.

-off sekejap. kite sambung lagi 2 jam-
------end-----
itu semalam. jam 4.30 pm lebih kurang.
------ start -----
khamis - enam sembilan minit ptg :D.


haaaa~ *tarik nafas & mula

ok.
kerja ke mana.
lukis lukis ke mana.
origami ke mana.
semua ke mana?

kesimpulannya - eh?dah kesimpulan?
bila lama tinggal, payah nak start.
tapi once kita start, payah pulak nak tertinggal.

percaya tak?

random doodle-ing pada cover sketch book nih.
seriusli, ai really333 suka style anyam-anyam and sulam-sulam nih.

kiri : muka depan. kanan: muka belakang.

konon-konon close up.

:)
 thanks 2 my friend - atiqah sebab rajen edit ini gambar. (or.. beliau kena paksa?ehe!)


(terasa skill menulis tiba-tiba hilang) :'(

selamat petang :)
farahizzati67.
ok dan jangan lupa.jangan tinggal - #prayforGAZA.



Friday, 2 November 2012

thank you october

assalamualaikum...and hi there :)

november! whoa!
time flies so fast in busy daily life kan?

latest update.
currently am falling in love with origamiii.. haha..
actually since kecik2 suka origami-thing ni.

just tahu buat sampan then lepas dalam longkang,
tahu buat jet lepas tu baling then jatuh atas muka sendiri,
buat topi sebab itu ada dalam step buat sampan,LOL.
 
but..itulah..
dah duapuluhsatu baru tahu. ok what. haha.
still learning.
and seronok.
semalam my kawan terchinta & terchantek bawak pergi daiso.
and borong origami payper. lalalala.

my 1st origami yang ai beli and belajar sendiri adalah BURUNG.
then ai tampal2 kat dinding.
no gambar la.

but ai'll share 1 gambar my-ori-origami-work :D
b.u.t.t.e.r.f.l.y.
ada rasa mengada nak edit-edit & tambah quote..

Love is like a butterfly, it goes where it pleases & it pleases wherever it goes.
ok. ada rezki kita sembang kencang lagi pasal origami.
thank you.
bye-bye.
johor-here ai come!
-farahizzati67



Sunday, 14 October 2012

ALI IS 22 :)

 window media player activated.
"Happy Birthday by the click five"

Semalam is Ali's Hari Jadi yang ke 22...
maka kami tidaklah lagi sebaya..

macam biasa,
Birthday card!!!!
lain dari yang biasa,
saya tiada gambar birthday card ituuuuu..:'(

and xreti lah nak buat yang canggeh2 mcm time birthday 6 july.. kartun gerak2 kat header, origami hebat2.. serius! beta xtahu :D

Tapi saya ada ini....


video
Wishes for you..
Happy Birthday,,,
May Allah bless you..
Semoga bahagia dunia & akhirat lah ye..
Semoga semua yang baik ada pada kamu..
Semoga jadi artist cool lagi hebat..
Semoga geng blog Ali ni jadi orang baik.HAHA..tumpang doa.

-13 Oktober 2012 - Ali is 22-

-farahizzati67- 14oktober2012-
(& terima kasih pada kawan saya yang membantu saya... :') gimme 5! )











Monday, 1 October 2012

doodle-card. girls,sweet 21 :)

May Peace Be Upon To All Of  You :)
and hello friends :)

ini my latest work..
kembali ber - doodle - lisma..

2 birthday card in a row!!
haha.
september-birthday-girl!

ini bahagian hadapan kad..


full view
 May Allah bless both of you..:)
dear birthday girlss <3
 ini bahagian belakang kad..
from us - the housemate :D 

bunga and wish setiap seorang untuk birthday girl...
up up and away!

 seronok tengok housemate2 , doodle bunga masing-masing...
thank you semua.
bunga si penyanyi :D
that's all.

bonus. dapat 1 cerita.
fatehah tahu ada kad untuk anis.
anis tahu ada kad untuk fatehah.
tapi diorang tak tahu masing-masing akan dapat kad nih.

so. serperaisss!!!
 :D

thank you for your time..
well.. hello October!

farahizzati :')

Tuesday, 18 September 2012

clay #3: dedikasi masa bohsan.

assalamualaikum.
senyap.
dah lama senyap.

kalau tengok tengok balek.
tajuk gila, curi farah punya.
clay #1 dan #2, itu kerja farah.
aku, 
clay #3.

apehal tetiba menggila maen clay?

haha, meh aku nak cerita.

kalau waktu dulu, pegi kedai mintak emak belikan
PELASTESIN
(aku x tau eja)
a.k.a
tanah liat bahasa melayu nya.
ada banyak warna. harga lapan puluh sen satu kotak panjang.

benda ni serius boleh buat otak kao tiba tiba jadik kreatif.

dulu dulu x mampu nak beli patung patung figura macam dragon ball.
so, buat la sendiri guna pelastesin tuh.
uli uli.
bentuk guna jari.
bila siap, gila bangga. 
x sempurna pon, tapi kira ada bentuk pon jadilah.

satu masalah pelastesin ni.
tertekan sikit, penyek.
nak maen pun gila sayang. penat buat chantek chantek, lepastu, penyek.
haih.

pernah otak kecik aku dulu konon konon cerdik.
bentuk bentuk pelastesin, lepastuh masuk peti ais.
hahaha. 
gila lawak.
ingatkan benda tuh jadik keras.
lepas berjam jam aku tunggu depan peti ais,
cis, tak keras keras jugak.
fedap.
buat penat je kuku kuku aku penuh pelastesin melekat.

***

okeh, ini yang sekarang.
zaman dah maju.
pelastesin pon aku dah jarang jumpa kat kedai.

sekarang orang jual tanah liat yang betul betul.
bentuk bentuk, keringkan, jadik keras.
hebatkan.

dalam banyak banyak yang aku buat,
ini yang terbaru.
:D

ini baru lepas kering.

ini pulak yang dah siap. siap kaler.





ngeh. aku tahu aku punye x sehebat farah.
tapi aku rase kire boleh lah ni yek?

moga jumpa lagi.

aliyo
180912


Saturday, 15 September 2012

hello new spirit :)

random bla bla bla.
 okay. may peace be upon tu all of you :)
new semester bermula.
so, hello new semester!
be nice to all of us okay :D
[that circle kat pic bawah tu berlaku pada semester lepas :D.]
semangat x?


 my 1st semester start dengan kelas jepun.
diam-diam dah level 3 dah. yay!
my lecturer tanya nama, then beliau tulis katakana.
copy. buh atas meja nama tu.
[dia nak nama pendek je]
since ada 2 orang nama farah izzati,,,
me: watashi wa izzati desu!
heee..
kawan lagi 1 tu, cakap nama dia farah.
maka, dapatlah kedua2 seperti yang di bawah.

chomel je kan tulisan izzati tu :'p

my previous semester?
thank you sebab baik dengan kami semua :D. alhamdulillah..
1st time sketch muka orang... LIVELYYY.. ececechhh :)
lukisan jarak jauh ni namanya..
to be honest, ni curi2 lukis..lalalala...
kalau tanya aku berapa % jadi, aku cakap75%.
(ignore formula belakang tu.. ignore graph tu :D )

errrr...
bye!

farahizzati.

Friday, 31 August 2012

clay #2

[ what a loOOoOoNg silence kan? ]

Assalamualaikum & hai! (lambai-lambai) :) 
 HAPPY MERDEKA DAY !! *fireworks*
ini ceritanya:::
lebih kurang----> sebulan yang lalu, saya berjaya siapkan kerja seperti rajah di bawah.... :D


2nd july 2012



 ok.
hari ni berapa haribulan?
imagine. berapa lama pembangunan bingkai gambar frame ini terbelenggu & terbengkalai??
hari ini, saya bereskan semua :) 99% siap lah!
cuma tak spray je.. dah malam.. bising.** klung klang klung klang bunyik tin tu digoncang.**


 tapi kalau perhati both picture, ada lah jugak yang berubah disaat-saat akhir. ha ha.

ai lekatkan clay + wooden frame ni guna hot glue.
siriusssss---- gam tu panas.. terkena gun dia, lagi panassS.

and..
tadda!
akhirnya,ini dia.
finally :D
 yay!
dah boleh letak atas 'para-para sakura'...:D

perkongsian tanah liat,
farahizzati
31082012. :)

Thursday, 23 August 2012

ampun zahir & batin :)



SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR & BATIN 
(from she and him)

by she: farahizzati



May Peace Be Upon to All of You :')
  • saya farahizzati ingin ucap selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin kepada semua saudara muslimin & muslimat ku
  • mohon ampun atas segala salah silap, lebih & juga kurang saya terhadap hidup real & fantasi kalian
  • semoga ramadhan & syawal kali ini lebih manis dan juga kacak buat kita semua
  • tak payah lah mercun-mercun okay...
  • duit raya? kalau nak bank in boleh ,nak pos pun saya terima..
  • by the way,, siapa tahun ni brown angkat tangan!! tak kire lah light brown , dark brown, baby brown, asal ada brown, kalian geng she&him.
  • and terima kasih pada yang wish and hantar kad raya dan juga duit hantaran raya kepada saya. *seronok*
  • jumpa lagi syawal akan datang. insyaAllah :')

*****

by him: aliyo


ucapan salam untuk semua muslim. assalamualaikum.

  • saya ali abdul rahman bin yosri serendah rendah hati ingin mohon ampun dan maaf atas sekecil kecil kesilapan sehinggalah sebesar besar kesalahan yang saya pernah lakukan pada kalian. maaf sekali lagi.
  • selamat hari raya aidil fitri. eid murabak. hari raya ni anugerah dari Allah. kita cuba lagi dan lagi untuk jadi hamba yang baek. insyaAllah. 
  • ah, kenapa aku tiba tiba jadik terlalu formal. *awkwarddd*
  • untuk adek adek yang nak maen mercun, sila maen, asalkan jangan putus jari. siapa siapa yang dah habis mercun kat rumah tu, boleh boleh lah koling koling aku, mercun kat rumah aku banyak lagi, nanti aku bagi free. *jangan bagitahu farah*
  • aku seronok gila bila tiba hari raya. tapi satu benda ja yang tak syok, umur doploh dua dah x dak duet raya. perghh, aku jeles tengok budak budak kecik ciom ciom bau duet plastik malaysia yang baru tuh. untuk adek adek yang dah kaya, sila pass kan duet raya untuk aku sikit.
  • tahun ni kurang dapat sms raya, wish raya. kad raya langsung x dak.
  • all de best untuk hidup. jumpa lagi.

Thursday, 9 August 2012

project emosi.

salam sejahtera.
assalamualaikum.

alhamdulillah, 
kalau kau orang islam,
kau dan aku kita sama sama dah masuk tahap ketiga ramadhan.
sepuluh terakhir.
moga sama sama kita dapat kumpul amalan banyak banyak.
ameen.

***

kembali tajuk asal.
PROJECT EMOSI

tajuk pun dah emo.
haih,

selaras dengan emosi aku.
aku dedikasikan dalam bentuk painting.
conteng conteng
apa yang ada dalam benak aku, aku lukis.
apa yang ada dalam hati aku, aku lukis.
apa aku rasa, aku lukis.

mulut aku dah x tahu nak kata.
biar lukisan lukisan ni yang cerita.


itu dari jauh.
ini dari dekat.




aku harap lukisan lukisan aku pandai bercerita.

ada umur panjang kita jumpa lagi.
insyaAllah.

apa apa pun aku minta maaf pada semua.

***
#7/8/2012
kalau nak diikutkan, genap dua tahun.
tetapi x sampai.

aliyo
090812