Thursday, 28 June 2012

pernah jadi bidadari.


ratap aku untuk bidadari.
jaga diri.
jaga akhlak.
jaga agama.

 pujuklah aku dalam doa.
moga bahagia.

selamat tinggal.

aliyo
280612

Thursday, 21 June 2012

the bintang :D



ini lah yang kecoh sangat pasal..
superstar in-the-making :D

currently am doing this..
well.. saya gembira dengan idea ini..
nanti (tak tahu bila),, kita cerita panjang ok..


good night people...
twinkle-twinkle little star :)

p/s: going to pameran karikatur esok.. insyaALLAH...
 
---farahizzati---

Tuesday, 19 June 2012

batu dari hati

kalau kau tengok,
mesti kau tahu.


...
aku tahu,
batu ni x setanding sebentuk cincin yg tersarung kat jari manis kau.
batu ni langsung x berharga.

aku memang dari dulu bodoh.
hanya mampu beri benda benda x bernilai buat kau.
tapi bernilai buat aku.

sebab batu ni datang dari hati aku.

aliyo
190612

Sunday, 17 June 2012

YEAYY!!! she just turned 22 .. :D


*Haaapppppyyy Biiiirrrrttthhhdddaaayyyy Toooo YoouUUU*

ok. *senyum*

yeayy.. she just turned 22... 
17 Jun 2012...
wah..dah semakin dewasa....
our friend... Nurul Atiqah Zulazmi.. :D
beliau pun raingers okay...
so..entry kali ini. khas untuk birthday girl yang dikasihi...

ini birthday iqa yang ke-22.. 
so.. ini 22 ucapan dari kami berdua :)

dear iqa,,,,,,,,  

ali: hye akak chomel! kita sebaya!! hoyeahh, tapi akak tua 4 bulan dari saya! :)

farahizzati: hello kakak chantek, may Allah bless you! *hug*

ali: mudah mudahan, iqa sentiasa berada di bawah lembayung rahmat Allah.

farahizzati: semoga dipermudahkan segala urusan akhirat & dunia.. insyaAllah..

ali: starting from today, jangan sediyh sediyh. senyum lebar lebar ok?

farahizzati: happy always.. glamour always.. smart always.. always and always..

ali: stay young! 

farahizzati: semoga yang baik-baik & indah-indah sentiasa datang kepada kamu :')

ali: nanti claim baskin robins dekat adek kecik kite farah, kalau die x nak baru datang claim kat ali ok?

farahizzati: be a good muslimah :')

ali: have a good life ahead. 

farahizzati: semoga usia kamu diberkati & selamat mendekati-Nya...

ali: moga hari hari yg mendatang di isi dengan kebaikan :)

farahizzati: semoga menjadi wanita yang tabah,gagah lagi perkasa..jyeahh!

ali: jadi anak yang taat, isteri yang solehah, ibu yang mithali dan hamba Allah yang baek :)

farahizzati: semoga result study anda cemerlang gemilang dan terbilanggg!!!

ali: moga bahagia milik iqa, dunia dan akhirat.

farahizzati: jangan nakal-nakal... jadi budak baik.. hehe..

ali: semoga awet muda comel comel sentiasa!

farahizzati: semoga setia menanti abang posmen... :D

ali: moga kita kawan sampai syurga.

farahizzati: may our friendship never end..ok...?

thank you :')

nah..amek kasih sayang kami ni...

kite tige kenal dari hujan.org. and im very glad to know both of you.
since it was ur birthday, ali buat satu video special untuk iqa.
*iqa mintak ali nyanyi, sorry x dapat, sbb suara x sedap*

haha. nah ni. one special video for you.

video
hope u like it. sori tulisan kecik :)


farah buat 1 kad special for you...
sila tengokkk... :D
ini untuk anda. a birthday card!
belakang kad ada kucing.. belalah dia :D
 AWAK ADALAH SALAH SATU DARIPADA SEJARAH SAYA :')

ade photoshoot pagi-pagi..before pergi faculty :D :artis x?


 sekali lagi *lambailambai*...
happy birthday from both of us...
she & him...

Thursday, 7 June 2012

random awesome #2

aaaa,,, curi ambil tajuk entry Ali,, :P
so,,terus jadi yang ke-2..

random..random..random..
maka ter-upload-lah ini gambar,,

my 1st doodle atas kotak kayu.
err..tak ingat tahun berapa..=_="
 
ada 1 pic shj :'(




actually,,
doodlelization ni bermula dari bawah,,

am really3333 sorry sebab tak snap gambar 100%..

ade 1 flower kat bawah box ni.
ade penyedut..ala2 vacumm <-- betul x ejaan nih?
penyedut tu sedut flower yang 1 tu.
berselirat cable kat bawah.

bawah :)

naik atas. keliling.
harung proses yang boleh dikire 'ntah apa-apa'..:D
keliling  sampai atas.

ade macam corong. <--- betulkan word nih?
kat penutup box ini.
dari corong tu keluar banyak bunga. yes. flowerssss...:')

fakta: marker 'pecah'.warna merah tumpah banyak. hoho..
kelam tapi xberapa nak kabut.

lot of bunga  & 1 seyumannnn dari,
-farahizzati-

Sunday, 3 June 2012

again.


sooner or later,
she'll leave
again

i should know
she left me once
or maybe twice

all i know
she'll do it,
again

today,
again
she left

ali.yo
03062012
03:58 am