Saturday, 21 July 2012

p a p : painting atas papan

assalamualaikum.
mula mula sekali.
selamat berpuasa untuk seluruh umat islam.
nah, ini dari kami.


*****

okeh,
sekarang pasal yang tajuk atas tuh.

dah lame aku x post artwork dekat dalam blog ni.
bukan sebab x dew buat ape2.
banyak project art yang aku buat.
tapi sibuk. sangat sibuk.

sikit cerita pasal aku,
aku tengah sambung short sem, atau bahasa melayu nya sem pendek.
so, sangat padat.
baru seminggu sudah banyak assignment.
minggu kedua ketiga terus exam midterm.
haih.

okeh.
nak dijadikan cerita.
aku baru pindah bilik baru.

dan tahu apa aku jumpa??
aku jumpa ni.

dalam otak aku berlegar legar idea nak buat apa dengan papan besar ni.
besar dan berat.

aku pikir nak jadikkan alas tempat aku print baju je.
tapi macam, macam macam je bende laen aku boleh buat.

last last aku terpikir nak cuba cuba buat painting atas papan pulak.
selalu atas canvas je.

berbekalkan acrylic dua tiga warna.
berus, dan jari tangan aku.

aku mula conteng2.
ni hasil nya.


aku pernah edit gambar ni dulu.
aku pun x tahu kenapa aku realisasikan dalam bentuk painting.

ape ape pun niat aku untuk cuba, cuba cuba.


and hasilnya, tadaa!
x dew lah lawa.
tapi kire boleh senyumlah.


amacam?

ni pulak aku nak tunjuk yang papan ni sebenarnye lagi besar dari badan aku.


heee.

and and,
korang perasan x header baru blog ni?

moga jumpa lagi.

*****

#salam rindu buat tun teja dari tuah indera kesuma.
  "cinta sejati itu x kan menang, dan selalu kalah"

aliyo.
210712


20 comments:

  1. kreatif!! and rajin jugak.ehe~ pasni nak tempah drawing kat ali lah. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. eceeceh~ hahaha.
      ali x pandailah nurana :)

      Delete
    2. eleh. ni dah taraf boleh jual dah taw ali. seryes.

      Delete
    3. hahha, ye ye je iqa ni.
      painting2 ali cam x bernilai je. heeeee.

      Delete
    4. bernilai,iqa orang pertama nak beli. hehe

      Delete
    5. yew yew je nak jadik org first beli :)
      nnt ali letak harge mahal mahal..hahhaah

      Delete
  2. cinta sejati tu akan menang kalau kita berikan kepada yang berhak menerimanya. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sape yang berhak sila angkat tangan!! :D

      Delete
    2. haha. cuba kira tu bape yang angkat tgn. ghamai beno. hehe

      Delete
    3. hahaha,,dose dose dose.
      dose tipu bulan puase :)
      x de pon org angkat tangan:D

      Delete
  3. cakap dalam hati (1 word only):
    chanteknya :)

    btw,suka pic after pic papan yg plain tu. without background.
    -farahizzati

    ReplyDelete
    Replies
    1. farah comel!!!! :). kenape tibe2 kita buat ruangan chatting kat sini ni. hehe

      Delete
    2. makcik farah!
      saya x hebat macam makcik.
      nnt makcik ajar saya buat artwork ok?

      yangbenar,
      aliyo

      Delete
    3. iqa double comel, haha.. lama xsembang kot.

      ali, xpyh la nk ckp makcik ni hebat nak oi.. siap suruh ajar plak tu.. makcik yg nk mintak tunjuk ajar adalah.. haha..

      Delete
  4. cantik giler! susah tu lukis besar2. atas papan lak tu
    header tu pun style.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekaseh bro datang singgah.
      saya ni baru belajar2. mohon tunjuk ajar. :)

      Delete
  5. Salams salams! @sizarifalina here!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayy! :).. tq singgah.-farahizzati

      Delete